Na ovogodišnjem Rocks&Stars festivalu u vinkuranskom kamenolomu Cave Romane nastupit će GIBONNI, JOSIPA LISAC, UMBERTO TOZZI I ČETIRI TENORA

(N. LAZAREVIĆ)

U suradnji s HNK-om Osijek realizirat ćemo njihovu najnagrađivaniju izvedbu Verdijeve opere “Trubadur” koju redateljski potpisuje Robert Bošković, a pod ravnanjem maestra Filipa Pavišića. Ova će glazbena poslastica zvučati jedinstveno u prirodnom okruženju kamenoloma zahvaljujući prirodnoj akustici koju pruža, a i scenski će biti prilagođena uvjetima koje takvo prirodno okruženje zahtijeva, veli Diana Kiršić Rosanda

Diana Kiršić Rosanda, članica Uprave Medulinske rivijere, predstavila nam je ovogodišnje izdanje festivala Rocks&Stars u vinkuranskom kamenolomu Cave Romane.

– Nakon vrlo uspješnog prošlogodišnjeg izdanja, ovogodišnje je izdanje vrlo ambiciozno najavljeno. Koje će izvođače publika moći vidjeti na ovoj sugestivnoj prirodnoj pozornici?

– Po uzoru na prošlu i ove smo godine program definirali na način da pokušamo zadovoljiti ukuse domaće i strane publike te istovremeno naglasimo vrijednost naših umjetnika koji imaju međunarodnu kvalitetu i zastupljenost. Tako ćemo u prvim danima Festivala imati prilike vidjeti Četiri tenora – naše prave atrakcije profinjenog glazbenog izričaja – Đanija Stipaničeva, Filipa Hozjaka, Vladimira Garića i Marka Pecotića. Prvi postav Četiri tenora svoj je nastup imao u travnju 2016. godine, od kada su sa svojim arijama, kanconama i evergreenima “O Sole Mio”, “Nessun Dorma” “Funiculi’ Funicula’” održali niz koncerta od Slovenije do Crne Gore što pokazuje značajan interes publike.

Gibonnijev mediteranski kolorit

U suradnji s HNK-om Osijek realizirat ćemo njihovu najnagrađivaniju izvedbu Verdijeve opere “Trubadur” koju redateljski potpisuje Robert Bošković, a pod ravnanjem maestra Filipa Pavišića. Ova će glazbena poslastica zvučati jedinstveno u prirodnom okruženju kamenoloma zahvaljujući prirodnoj akustici koju pruža, a i scenski će biti prilagođena uvjetima koje takvo prirodno okruženje zahtijeva, s nizom projekcija kojima će se dočarati dramatika i složenost radnje.

Osobno me posebno veseli nastup naših glazbenih legendi, sredinom srpnja nastupit će Gibonni, izniman profesionalac i briljantan umjetnik koji će izvesti svoje legendarne pjesme, kombinacije popa i rocka sa zrnom osebujnog mediteranskog kolorita, dok ćemo u kolovozu imati prilike vidjeti glazbenu divu Josipu Lisac. Ono što sada izvode svjetske glazbene zvijezde na pozornicama, to je naša umjetnica vizionarski izvodila godinama ranije i ostala je vjerna svom autentičnom glazbenom izričaju.

Također, plan nam je ugostiti popularnog talijansko pop rock glazbenika i skladatelja Umberta Tozzija, koji je tijekom svoje dugogodišnje karijere prodao albume u više od 70 milijuna primjeraka, s hitovima kao što su “Gente di mare”, “Gloria”, “Tu”, “Ti Amo” i drugim. Dugo vremena nije nastupao na ovim prostorima i drago nam je da će Cave Romane biti i njegova pozornica. To je glavna okosnica ljetnog programa na našem kulturnom podiju, a ubrzo ćemo vaše drage čitatelje informirati o cjelokupnom programu, koji će uključivati i predstavu na engleskom jeziku, stand-up nastup našeg poznatog komičara i sl. (Vanesa BEGIĆ)

https://www.glasistre.hr/magazin/na-ovogodisnjem-rocksstars-festivalu-u-vinkuranskom-kamenolomu-cave-romane-nastupit-ce-gibonni-josipa-lisac-umberto-tozzi-i-cetiri-tenora-581639

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Questo sito utilizza Akismet per ridurre lo spam. Scopri come vengono elaborati i dati derivati dai commenti.